Πόσες φορές οι δικοί μας άνθρωποι μας χρειάστηκαν αλλά για τον Χ ή Y λόγο δεν μπορέσαμε να πάμε κοντά τους; Αρκετές! Όμως όταν μια σχέση , οποιαδήποτε μορφής , είναι αρκετά δυνατή δεν είναι απαραίτητη η παρουσία σου για να δείξεις στον άλλο ότι "Ναι είμαι εδώ για εσένα και ας μην μπορώ να βρίσκομαι εκεί" . 

Είμαι εδώ και ας μην μπορώ να είμαι εκεί

Βλέπω συχνά πως όταν ρωτούν κάποιον για παράδειγμα  "Θα έκανες σχέση από απόσταση; " αμέσως όλοι λένε όχι. Παρόλο που αυτή η άρνηση κυριαρχεί για τις ερωτικές σχέσεις, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν αντέχεις την σχέση σου μακριά αλλά ο φίλος δεν σε νοιάζει τόσο; Μήπως γιατί με τον κολλητό σου έχεις πιο γερές βάσεις;  Αυτό λοιπόν  με έκανε να σκεφτώ πολύ καθώς εγώ κάποιες στιγμές το έζησα και στα δύο επίπεδα. Τελικά δεν ήταν τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζουν. Οπότε η ουσία είναι μια, που λέει και το άσμα. 

Όλα σχετίζονται με το πως βλέπεις εσύ τα πράγματα πρώτον και δεύτερον πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα σου για τον απέναντι. 

Βέβαια εδώ να είμαι και λίγο σοβαρή και ειλικρινής. Δεν λέω να γνωρίσεις τώρα έναν άνθρωπο, σε ένα μήνα για κάποιο λόγο να φύγει και να περιμένεις αυτή η σχέση να μακροημερεύσει. Φυσικά και αυτό είναι σχεδόν απίθανο. Όταν όμως έχεις ζήσει πολλές και όμορφες στιγμές με κάποιον άνθρωπο. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι, νοιάζεσαι για τον άλλο και δεν είναι απλά ένας άνθρωπος που απλά περνάτε "ωραία" μαζί αλλά έχετε ουσιαστική σύνδεση , τότε είναι άσχημο να μην έχεις την υπομονή αν χρειαστεί να απομακρυνθεί για ένα μήνα η περισσότερο. 

Είμαι εδώ και ας μην μπορώ να είμαι εκεί

Νομίζω όμως ότι αυτό είναι και ένα από τα μαθήματα που πήραμε τον τελευταίο χρόνο. Μάθαμε πως η ουσιαστική επαφή  και επικοινωνία δεν χρειάζεται απαραίτητα και την σωματική. Στις ημέρες μας εν έτος 2021 υπάρχουν ΆΠΕΙΡΑ μέσα να έρθεις κοντά με κάποιον όση απόσταση και αν υπάρχει μεταξύ σας. Ειδικά τώρα που έρχεται και το 5G, αν όλα πάνε καλά, θα είναι και πολύ πιο άμεση επικοινωνία. Καθώς μέσα σε όλα τα προνόμια που προσφέρει θα έχουμε και πολύ καλύτερη ταχύτητα στο internet. 

Οπότε όταν υπάρχει καλή θέληση όλα μπορούν να συμβούν

 

Η φωνή της αγάπης


Σημείωση: 

Προφανώς και προσωπική επαφή είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο. Δεν λέω πως μπορεί να το αντικαταστήσει αυτό. Ελπίζω τουλάχιστον να μην συμβεί και ποτέ. Απλά να ξέρουμε ότι σε μια δυσκολη στιγμή , υπάρχουν άπειρες λύσεις. 


Είμαι εδώ και ας μην μπορώ να είμαι εκεί

Αν σε βοήθησε το άρθρο και θες, μπορείς να με κεράσεις έναν καφέ. ✌🏻