Αρκετό καιρό τώρα ψάχνω δραστηριότητες που να με ηρεμούν, είχα κάνει και ένα αντίστοιχο βίντεο στο YouTube , αλλά νομίζω πως τελικά σαν τη ζωγραφική δεν έχει. 

Ζωγραφική : Ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης

Κάνοντας βόλτες στα μαγαζιά με μια φίλη, συγκεκριμένα στα Public, και ψάχνοντας βιβλία δραστηριοτήτων για τα ανήψια μου έπεσα πάνω σε μια κατηγορία βιβλίων με ζωγραφιές που έφεραν τον τίτλο "Αντιστρές" τα κοίταξα, με κοίταξαν αλλά δεν τους έδωσα δεύτερη ματιά. Μετά όμως καρφώθηκαν στο μυαλό μου. Η δεύτερη συνάντηση ήταν μοιραία. Τελικά το αγόρασα και γεννήθηκε αυτή η αγάπη! 

Το σχέδιο είναι ότι χειρότερο μπορείς να με βάλεις να κάνω όμως το να δώσω ζωή σε ασπρόμαυρα σχέδια είναι σχεδόν εμμονικό. Ο  βασικός λόγος που μια τέτοια διαδικασία διώχνει το άγχος και σε κάνει να χαλαρώνεις είναι η συγκέντρωση. 

Όταν αφοσιώνεσαι σε μια συγκεκριμένη... εργασία θα το πω, τότε διώχνεις όλα τα άλλα αρνητικά από το μυαλό σου. Το καλύτερο δε είναι ότι στο τέλος βλέπεις μπροστά σου μια υπέροχη εικόνα που σου φτιάχνει ακόμη περισσότερο τη διάθεση. 

Η φωνή της αγάπης

Βέβαια εκτός από το χαρτί , μακραδόρος υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές. Συγκεκριμένα υπάρχουν mobile εφαρμογές με άπειρα σχέδια που ζωγραφίζεις. Εγώ αυτή τη περίοδο έχω πάθει εμμονή με το Color by number. Αν και μεταξύ μας το νόημα είναι λίγο και να ξεφύγεις από τη τεχνολογία και το κινητό οπότε θα σου πρότεινα , αν ενδιαφέρεσαι , να απευθυνθείς κυρίως στη πρώτη επιλογή! 

Αν όντως το κάνεις ή είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείς ήδη περιμένω τα σχόλια σου. 💬 

Ζωγραφική : Ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης


Αν σε βοήθησε το άρθρο και θες, μπορείς να με κεράσεις έναν καφέ. ✌🏻