Πόσες ανθρώπινες σχέσεις ξεκίνησαν και τελείωσαν με αφορμή την επικοινωνία; Πολλές. Καθώς το αν μιλάς με τον άνθρωπο σου είναι πολύ σημαντικό. Όταν όμως μιλάμε για επικοινωνία πρέπει να καταλάβουμε τι είναι η ουσιαστική επικοινωνία. Καθώς σημασία δεν έχει μόνο το αν μιλάς με τους γύρω σου, αλλά τι μοιράζεσαι μαζί τους. 

Όμως η επικοινωνία είναι το must

Ουσιαστική επικοινωνία, είναι μια φράση κλειδί. Πολλές φορές λόγο της ασφάλειας αφήνουμε τα πράγματα στη μοίρα τους. Μετά από κάποια στιγμή σταματάμε να δείχνουμε στον απέναντι ότι τον θέλουμε στη ζωή μας γιατί μάντεψε ήδη τον έχεις, ή έτσι νομίζεις. Το να χάσεις κάποιον από τη ζωή σου είναι τοσο εύκολο όσο δεν φαντάζεσαι, ειδικά στις ημέρες μας όπου ο κάθε ένας ζητάει το καλύτερο για τον εαυτό του.


Μην σταματάς να λες στον άλλον πώς νιώθεις. Ακόμη και αρνητικό είναι. Αν κάτι δεν έρθει στη κουβέντα, δεν πέσει στο τραπέζι που λέμε, είναι χαμένο από χέρη. Η πλήξη , η μη συνενόηση , οι πιθανές απορίες, δεν θα λυθούν από μόνες τους. Πρέπει εσύ και ο απέναντι να τις λύσετε. Είναι χρήσιμο να μιλάς, είναι απαραίτητο να προσπαθείς και όχι να τα αφήνεις όλα στη τύχη τους. Ειδικά , λοιπόν , στις ανθρώπινες σχέσεις το πρώτο βήμα για όλα είναι η βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία. 


Pin This: 


Όμως η επικοινωνία είναι το must