Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Το στήσιμο του Blog μου.


Καλησπέρα μοναδικά πλάσματα,
   Με την αλλαγή του Blog μου αποφάσισα να ενσωματώσω  και  την ενότητα Portfolio.  Σε αυτή την ενότητα ουσιαστικά  θα σας αναρτώ κάποιες  «δουλειές»  που έχω κάνει ή θα κάνω  σχετικές κατά κύριο λόγο με το Web-Design.  Όσοι με παρακολουθείτε καιρό είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζεται πως έχω τελειώσει  ΙΕΚ με πολυμέσα, αυτό σημαίνει πως έχω αρκετές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αλλά δεν είμαι η καλύτερη του είδους εννοείται. Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω αυτή την ενότητα μιλώντας  για το ίδιο μου το Blog.  Θέλω να είμαι ξεκάθαρη απέναντι σας, στις μέρες μας κανένας  μα  κανένας  δεν  ξεκινάει να χτίζει ένα site έτσι από μόνος  του όσο καλός και αν είναι, όσες  γνώσεις  και αν έχει.  Αυτό γιατί υπάρχουν  εκατοντάδες  πλατφόρμες  στις  οποίες   μπορείς  να χτίσεις το δικό σου site είτε είσαι γνώστης του αντικειμένου είτε όχι. Απλώς με τις κατάλληλες  γνώσεις μπορείς  να προσαρμόσεις  έναν διαδικτυακό χώρο και να τον φέρεις  στα δικά σου δεδομένα και γούστα.  Ποιες είναι  όμως αυτές οι κατάλληλες  γνώσεις? 

   Αρχικά το σημαντικότερο όλων είναι να μπορείς  διαβάσεις κώδικα  HTML  αλλά και  CSS.  Όλες οι πλατφόρμες που μπορείς να χτίσεις site (πχ. blogger, WordPress,Wix  κ.α.)  χρησιμοποιούν αυτούς τους δύο κώδικες οπότε είναι απαραίτητο  να γνωρίζεις  τι  είναι  και πως λειτουργεί.  Από  εκεί  και  πέρα πρέπει  να  μάθεις  πως  μπορείς  να αλλάξεις  τον κώδικα, αν θέλεις  σιγά σιγά να μπεις στη διαδικασία αυτή έχω να σου προτείνω  το W3schools το οποίο  έχει κατηγορίες  και  είναι  αρκετά καλό και  εύκολο για  μια βασική  εκμάθηση και όχι μόνο.   Όταν λοιπόν μάθεις να κατανοείς τον κώδικα μπορείς  να  πειράξεις πολλά πράγματα.  Από το να αλλάξεις  τα χρώματα μέχρι να προσθέσεις  και  αφαιρέσεις widgets. Επίσης  όπως συνήθως  λέω στο χώρο αυτό πάντα υπάρχει κάτι καινούριο και πιο εξειδικευμένο για να μάθεις.

   Αρκετά  όμως με τη πολυλογία, πάμε συγκεκριμένα να μιλήσουμε για το δικό μου blog. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει  όλα τα διάφορα templates που διαθέτει  το Blogger. Όμως κατέληξα να προτιμώ να templates ενός  site που έχει πραγματικά ότι μπορείς να φανταστείς και αυτό είναι το   www.gooyaabitemplates.com . Εδώ  μπορείς να βρεις από απλά και μινιμαλιστικά templates μέχρι και παρόμοια με αυτά που βλέπουμε στα πιο «μεγάλα»  sites.  Έτσι  και  εγώ βρήκα  το template που ταίριαζε περισσότερο στα γούστα μου (Trendy) και το έφερα στα δικά μου δεδομένα. Αποφάσισα  πως σε χρωματισμούς   θέλω να είναι αρκετά ουδέτερο, minimal αλλά ταυτόχρονα και  girly  καθώς κακά τα ψέματα, τέτοια είμαι.  Έτσι λοιπόν κινήθηκα στους  χρωματισμούς  του άσπρου-μαύρου αλλά και της παρακάτω  παλέτας, που όπου ροζουλί και γαλάζιο εγώ  πρώτη.

Color Palette #3760 από εδώ.

   Τέλος  σχετικά με τις γραμματοσειρές  αποφάσισα να τις κρατήσω απλές, ευανάγνωστες που είναι  το πιο βασικό αλλά και  λίγο πιο καλλιτεχνικές.  Έτσι χρησιμοποιώ τις:  Roboto και Playfull Display.


Αυτή είναι η τελική μορφή του:


    Αν τυχόν  θες κάποια βοήθεια για το blog σου μη δυστάσεις  να επικοινωνήσεις μαζί μου στο : bwithrenata@hotmail.com


4 σχόλια:

 1. Μπράβο σου που το ψάχνεις τόσο πολύ, θα πας μπροστά! (από μικρή στα δύσκολα!)
  Άλκηστη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ. Αλλά αυτό είναι το καλό στην υπόθεση πως δεν το βλέπω "δύσκολο" γιατί είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει. <3

   Διαγραφή
 2. Μπράβο για την καλή δουλεία που έχεις κάνει με το blog σου! Με βοήθησε πολύ που μέσα από αυτό το άρθρο ανακάλυψα τη σελίδα "W3 Schools", μιας και το κομμάτι αυτό με δυσκολεύει αρκετά!

  Καλή συνέχεια στην ημέρα σου.
  Φιλιά.
  Χρύσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σε βοήθησα. Θα βοηθηθείς πολύ και το παν είναι η εξάσκηση.

   Διαγραφή