Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Τι είναι τελικά η αγάπη;

Γεια σας μοναδικά πλάσματα,
  Μιας και μπήκε ο Φεβρουάριος, ο μήνας των ερωτευμένων, αποφάσισα να λάβω μέρος σε ένα Challenge. Αυτό είναι το challenge του Μήνα Αγάπης που έχει διοργανώσει το Blog Little Hope Flags και μπορείς να το βρεις εδώ . Οπότε θα σας μιλήσω μέσα από την καρδιά μου για ένα ερώτημα που μας απασχολεί όλους και αυτό είναι το "Τι είναι τελικά η αγάπη;".


  Αρχικά, θα ήθελα να βγάλω από την μέση κάποια πράγματα που πιστεύω σχετικά με την αγάπη. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλές και ποικίλες μορφές αγάπης και εννοώ πέρα από τον διαχωρισμό της ερωτικής,φιλικής και οικογενειακής αγάπης. Πιστεύω πως σε κάθε τομέα μπορείς να αγαπήσεις πολλούς ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείς να αγαπήσεις κάποιον σε βαθμό που θα έδινες ακόμη και τη ζωή σου για αυτόν, είναι εκείνοι οι άνθρωποι που βγάζουν στην επιφάνεια τη πιο βαθιά μορφή της αγάπης σου και θα μπορούσες ακόμη να μπεις και μπροστά σε σφαίρα για εκείνους. Απ' την άλλη μπορεί να αγαπάς κάποιον επειδή σου έμαθε πολλά μέσα στη ζωή,κάποιον άλλο γιατί μοιραστήκατε πολλές έντονες και όμορφες στιγμές,κάποιον άλλο γιατί έζησες μαζί του πρωτόγνωρες εμπειρίες και ούτω καθ' εξής. Για αυτό  πλέον έχω σταματήσει να πιστεύω πως υπάρχει μόνο μία και μοναδική αγάπη στη ζωή μας.  Σίγουρα υπάρχει η μεγαλύτερη ή και η διαφορετική αλλά όχι η μόνη.
  Μέσα από πολύ σκέψη,διάφορες συζητήσεις αλλά και διάβασμα έχω καταλήξει πως η αγάπη όπως και ευτυχία είναι μικρές στιγμές. Είναι μικρά πράγματα που κάνουμε στη καθημερινότητα μας και δεν τα καταλαβαίνουμε καν. Ένα αυστηρό μάλωμα που κάναμε στη μαμά γιατί πάλι έφαγε γλυκό ενώ ξέρει πως έχει διαβήτη, τα χιλιάδες μικρά πειράγματα που κάνουμε στον μεγάλο αδερφό μας έτσι για να του σπάσουμε τα νεύρα αλλά αυτός κάνει υπομονή, ένα ηλίθιο μήνυμα που στείλαμε στη κολλητή παρ' όλο που ξέρουμε πως θα απαντήσει σε καμιά βδομάδα γιατί έχει τρεξίματα, ένα βαρετό  τηλεφώνημα με τον σύντροφο σου, που παρ'όλο που λέτε τα ίδια και τα ίδια δεν σε νοιάζει γιατί λατρεύεις να τον ακούς να σου μιλάει  πάλι για το video game που έχει φάει κόλλημα. Όλα αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα μικρά πράγματα που κάνουμε κάθε ημέρα και εκδηλώνουν την αγάπη μας προς τον απέναντι μας.
   Την αγάπη που δίνεις την καταλαβαίνεις, την αισθάνεσαι είναι πιο εύκολο να ξέρεις πότε αγαπάς παρά πότε σε αγαπούν. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα της αγάπης και αυτό μας φέρνει πολλές φορές σε ρήξη. Κακά τα ψέματα δεν εκφράζουμε όλοι την αγάπη με τον ίδιο τρόπο οπότε δύσκολα καταλαβαίνουμε την αγάπη κάποιου και ο άλλος την δική μας. Η μοναδική λύση για αυτό το πρόβλημα είναι υπομονή και η κατανόηση γιατί χρειάζεται αρκετός χρόνος για να μάθεις τους τρόπους έκφρασης ενός άλλου ατόμου. Εδώ με το ζόρι έχεις αναγνωρίσει τους δικούς σου. 

 Η αγάπη εκτός των στιγμών είναι και συνδυασμός πραγμάτων. Συνήθως λέμε σε κάποιον "Σε αγαπάω"  για να μην αρχίσουμε να αραδιάζουμε λέξεις και λέξεις για το τι νιώθουμε. Αν με ρώταγες τι πιστεύω εγώ πώς εμπεριέχει η φράση "Σε αγαπάω" θα έλεγα τα εξής:

 1. Σε σέβομαι
 2. Σε καταλαβαίνω 
 3. Σε νοιάζομαι 
 4. Σε εμπιστεύομαι 
 5. Σε θέλω για αυτό που είσαι 
 6. Δέχομαι τα ελαττώματα σου 
 7. Θέλω να είμαι δίπλα σου σε εύκολα και σε δύσκολα
 8. Μαζί σου νιώθω ασφάλεια
 9. Για εσένα προσπερνάω όλα τα εμπόδια 
 10. Για εσένα θα κάνω όσες υπερβάσεις και υποχωρήσεις χρειαστεί  
 Αυτά είναι τα πρώτα και πιο βασικά πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό όταν ακούω τη φράση "Σε αγαπώ" αλλά πιστεύω πως υπάρχουν και πολλά περισσότερα.  Κάπως έτσι θα ήθελα και εγώ να τελειώσω αυτή την ανάρτηση καθώς δεν έχω κάτι άλλο να σας πω για την αγάπη αυτή τη στιγμή. Πάντως ένα πράγμα είναι σίγουρο, πως όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε περισσότερα και για την ζωή αλλά και για την αγάπη.
❣️INSTAGRAM❣️YouTube❣️Bloglovin❣️Pinterest❣️

2 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία ανάρτηση και πολύ ώριμη άποψη για την αγάπη και το πώς μπορεί πολλές φορές ν εκφράζεται διαβαθμισμένα ή διαφορετικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι πως ακούω συχνά τελευταία ότι είμαι πιο ώριμη από την ηλικία μου.

   Διαγραφή